Wat is halal

Halal -ﺣﻼﻝ  -  is een Arabisch woord en in de Islam geeft dit aan of iets is toegestaan voor moslims.  Voor voeding/etenswaren betekent het dat de producten zijn bereid volgens de islamitische spijswetten. Dieren die zijn toegestaan voor consumptie dienen op de gebruikelijke rituele wijze te zijn geslacht  voordat deze geconsumeerd mogen worden. Dit geldt o.a. voor runderen en gevogelte.

Ingrediënten en hulpgrondstoffen die gebruikt worden om een product te bereiden dienen eveneens halal te zijn en deze mogen niet in aanraking zijn geweest met voor moslims onreine grondstoffen.  Het productieproces vindt plaats in een omgeving waar geen besmetting – contaminatie - plaats kan vinden met  grondstoffen die niet halal zijn.
De hulpgrondstoffen met E-nummers dienen halal te zijn, zoals emulgatoren, lecithine, margarines, vetstoffen, kleur-en smaakstoffen.

Hulpgrondstoffen zoals gelatine, lecithine, weipoeder, emulgatoren en vetten, verkregen van niet ritueel geslachte dieren zijn verboden voor moslims.
Producten zoals brood, koek , gebak, sausen, chocola kunnen ingrediënten of additieven bevatten die niet halal zijn.

Zainab Exotic Foods

Zainab Foods staat voor authenticiteit, diversiteit en kwaliteit. Wij produceren op een ambachtelijke wijze volgens traditionele huisrecepten. Daarbij worden hoogwaardige ingrediënten gebruikt.

Lees Meer

Wat is Halal?

Halal is een term die tegenwoordig veelvuldig voorkomt.

Halal -ﺣﻼﻝ - is een Arabisch woord en in de Islam geeft dit aan of iets is toegestaan voor moslims.

Lees Meer